Skip to main content

Officially,I'm married! :)

Assalammualaikum ^_^

Dear diaries,

#Entry ni dh terpendam dlm list dari Mac 2014. Hari ini baru perasan. Bapak arh lama wei!

Ya Allah, lama sgt blog ni terbiar. Last update pun tahun lepas. Kesian kau blog, sejak aku berlaki ni kau lagi lagi arh di anak tirikan.. kahkah :p

Alhamdullilah, dh berkahwin dh pun.. Hampir setengah tahun jgk arh weh! Weee.. :)

24 Januari 2014 - Alhamdullilah dengan sekali lafaz aku selamat bergelar isteri kepada Muhammad Amriul Adzraf,syukur Alhamdullilah ku panjatkan kepada-Nya. :)

Perasaan teruja, bahagia, gembira segala macam ada. Sejak bertukar status ni, masa aku byk dihabiskan dengan bekerja dan dirumah. Dan hobi baru sekarang ialah, memasak utk suami iols ler. Nasib ler aku bukan noob gile bab dapur ni, so alhamdullilah leh arh masak sikit-sikit. Thanks to my mom sebab ajar aku masak sejak kecil lagi, so segala ilmu yg di turun kan tu boleh di guna pakai saat-saat ni. Suami aku pun cakap aku masak sedap kan.. hehe..lagi berbunga arh hati aku nak masak hari-hari. Nasib suami aku ni tak arh cerewat sangat bab makan ni. Boleh consider arh kan. Bagus-bagus. Ni yang sayang lebih ni kan.. :)
So habis bab rumah tangga iols Now nak cerita pasal masa penikahan.

Btw, aku mengunakan khidmat pelamin, deco dan MUA dari D'Ratu Bridal. Dari A smpi Z, aku dan husband mmg 100% puas hati dengan service yang di berikan. Aku rasa dh mcm princess dah malam tu..Over! hehe. In case korang tgh mencari bridal, aku suggest kan korang boleh gunakan perkhidmatan D'ratu Bridal ni. Nah, link Facebook butik ni. D'Ratu Bridal untuk info lanjut. Service diorang memang tiptop! :)

Batal Sembahyang
Geng SKS (2)
Rasa nak loncat-loncat time ni!
With ma sista! Thanks long byk tolong.
Hensem nya Awak :*
Keluarga baru ku :)
Mother and Father In Law 
Good luck bro! 
Amissa 01
My Convent Girls
Amissa 02
Suka gile design inai ni :)
Alhamdullilah, bersatu jua :)
Cheese! :D
I'm someone wifey 
Amissa 03
Geng SMK Seri Tasik
Lastly, with my lovely parent. Thanks mama, abah! Love u mucho :)

Layan kan je lah gambar yang tunggang langgang ni. Tak rajin den nk susun ikut turutan. haha..
Gambar aku yang ohsem ni, di ambil oleh OP yg sangat ohsem. Diorang sangat cheerful and mmg sangat profesional i tell you. Nah, link diorg, mana tau korang boleh survey-survey or tengah mencari OP untuk majlis korang kan. Ohhoo Studio Team diorang mmg sangat ohsem! :)

Aku rasa ni je kot dulu yang aku leh updates setakat ni, tunggu arh bebila nanti kalau aku rajin buat review ke, letak gambar sanding ke, or updates pasal kteorang honeymoon kt Sabah tempoh hari ke. Bile? mmg aku xdapat pastikan bile. Bila aku rasa tergerak hati nak updates. hehe.. Chow!

Terima kasih sudi bace. have a nice day. (:

Comments

Post a Comment

terima kasih daun keladi, jumpa lagi lain kali! :)

Popular posts from this blog

Melaka punya cerita :) #throwback

assalammualaikum ^_^

dear diaries,

Ye, bertemu lagi kita.. *ceh mcm rancangan masak-masak je intro pon* haha.. So, ni nissa nak story sikit pasal pergi Melaka time raya hari itu. okey fine, mmg tahu raya dah lama dah habis, -.-" nak masuk raya haji dah pun but ske jugak nak updates. hikhik..before ni tak menyempat nak updates blog. Iols iz busy..tapi pikir balik nanti ble anak cucu dh besar, diorg boleh bace kan..just for memory..jangan diorang nak hack sudah..hahaha.. *berangan okeh*

Back to story, we are decided to go short family trip after seminggu raya. Motip and tujuan utama nak gi sana, just jalan-jalan, mkn and just nak pi relax. Selama hidup ni, setiap kali pergi Melaka tak pernah nya puas. hahah..banyak kali pergi pun, tetap best di hati ku..I'm just love Melacca!
17 August - 18 August 2013 -kami sekeluarga menginap di sana..Genap sebulan arh dari tarikh hari ini.. ngeee :)

So, basically entry ini akan ada banyak gambar. Beware to scroll your mouse..hikhik..

Masa mu…

Rawatan Sedut Kahak for my lil Princess #BabyDH

assalammualaikum ^_^

dear diaries,

Dzandra Humaira dah hampir seminggu diserang Selesema & Batuk. Sampai demam2 dek kerana batuk. Kesian tgk baby kena selesama & batuk ni. Kita yg dewasa ni pun tak selesa apatah lagi baby kan. T______T

Aku tak sampai hati betul tgk anak sakit. Risau je sepanjang masa. Mak mana yg tak risau kan tgk anak tak sihat. Maira asyik nak melekap je. Muka pun moody je, tak nak senyum langsung. Sian anak mummy ye.

Kat rumah pun kami suami isteri ada buat rawatan steam dgn teknik percussion hampir setiap hari, pagi & malam. Ada arh keluar hingus kahak, tapi still ada lagi tinggal and dapat dengar dekat dada Maira time dia tidur.

So semalam, kami decide nak pergi klinik utk buat Rawatan Sedut Kahak. Tak tahan dah nak tgk dia malam tak lena tidur. After googling and tanya pendapat org. Kami pergi buat rawatan ni kat Klinik Wangsa @ Dr Nadir Khan. Korang try google and search nama doctor ni, kemain famous habis dia dengan rawatan yg dia provide tu.

Klin…

Experience for our precious - AmissaJR #BabyDH

Assalammualaikum ^_^

Tak tahu dari mana nak mula..hehe..

Alhamdulillah, aku tengah berbadan dua dan usia kandungan sekarang nak masuk 32 minggu. Aktiviti si kecil sekarang ni aktif menendang dalam perut aku ni. Tak dapat aku gambarkan perasaan tu macam mana, rasa bahagia sangat! :) Mungkin ini yang di rasai oleh mak aku bila mengandungkan aku 25 tahun yang lalu. Thanks Ma :)

Lain orang lain pengalaman masa pregnant ni. Ada yang senang je, tetibe mengandung, senang je pula beranak, Tapi dalam kes aku ni, mungkin boleh di kategori kan dalam kes a lil bit susah sikit. Ada sedikit dugaan sepanjang tempoh pregnant ni. Alhamullilah, Allah masih sayang kan kami suami isteri kerana di berikan dugaan yang membuatkan kami lebih mendekatiNya.

Lepas lalui miscarriage masa pregnancy yang pertama dulu, jujur aku kata kan aku trauma. Ye, trauma!. Aku ni pula jenis over thinking sometimes, takut, cuak, cemas semua ada. Rezeki Allah nak bagi, tak lama kehilangan yang pertama, dalam 5 bulan kami dapat …