Posts

Showing posts from December 19, 2010

cili mampu singkirkan lemak~

Image
dear diaries,
Happy Christmas to all Cristian..
bestnye, hari nie holiday kan..now, aku kat umah family angkat aku..
kat Berseri Perlis..& kjap lagi nak pergi kenduri kahwin..
love kenduri kahwin..dpt tgk the beautiful bride..hihi..=D
berangan arh kau nissa, nak kahwin..hahaha..lempang laju-laju kang..LOL~
ape aku melalut nie..okey2..
still remember my tips to reduce weight?
10 tips kurangkan berat badan @ kurus~
this morning, aku bace magazine remaja..
then, aku adew terbaca satu artikal "Cili mampu singkirkan lemak"


this is the article about :
"selama ini kamu mungkin pernah dengar sekiranya ingin turunkan berat badan, makanlah tanpa sambal kerana sambal boleh menambahkan selera makan..namun kali ini satu kajian terbaru telah pun ditemui..laporan yang dimuatkan dalam Journal Of Proteome Research menyatakan capsaicin iaitu bahan dalam cili yang memberi rasa pedas, mampu bertindak menurunkan berat badan serta menghilangkan timbunan lemak dengan cara mengubah menjadi protein dal…

10 tips kurangakan berat badan @ kurus~

Image
dead diaries, lately nie, nafsu makan aku nie..bertambah-tambah.. ske sgt mkn..adew jew bnda aku nak makan.. sekali makan tu, mst adew jew makanan sampingan lagi..ish2.. kang, ble kawan2 ajak jog.. jog nye sejam..blek jog, sggh kafe.. bli makanan plak..dah menyantak lg.. hahaha..tu aku ckp, turunnya 0.001 kg..naek nye 1kg per day..hahaha.. berat aku naek 3 kg, sejak dr raya haritu.. kalau aku nie tggi mcm galah, tak pew larh jgk.. nie, comei molek jew...tettt..(puji diri sendiri)..=p so, skrg aku nie berusaha gigih utk kurus nie..hehehe.. mari kita same-same ikut tips kurus nie.. mane taw..InsyaAllah berjaya kew..
mesti ramai kat luar sana tu, yg nak kurus kan..biase larh..perempuan..ckit-ckit nk diet..tapi tak diet-diet pown..haha..igt senang nak kuruskan badan nie..ssh taw..mcm-mcm cabaran.. tp kalau kita nie adew komitmen and bersungguh-sungguh nak kurus..tak dew hal larh..boley ajew..important is, you guys never.never.never don't give up! tp kene arh dengan caranya..bukan teros amek pil kurus…

makan-makan tyme~

Image
dear diaries,
today, i'm fell relaxing..class pown smpai pkol 11.30 am jew..
so, kiteorg pown berkejar gi kafe utk menyantak..haha..
lapau bebenor nie..xbreakfest before gi kelas pg td..
so, tgh2 berjalan nie..ternampak adv from course Hotel & Catering..
diorg buat buffet ala-ala hotel..
telek punya telek..uhmmmm..sodap nye!..
menu-menu yg adew deliciuos bangat..blom mkan lagi..dh taw sedap tak sedap kan..
hahaha..sbb nye mmg lapau..so, imagine dlm paleotak nie..food.food.food..
dgn pantasnya..zassss! Venue : Hotel Pauh, Politeknik Perlis Time : Lunch Hour Price : RM 12.00 per person.. MENU
Welcome Drink Icy Blue Moctail
Appetizer Holland Waldof Salad
Soup California Cream Of Mushroom Soup (Serve with Garlic Bread)
Main Couse Classic Roasted Chicken (Serve with black pepper sauce,vegetable and mashed potato)
Dessert Golden Cream Caramel (Serve with red cherry)
Coffee & Tea

contest di mana sahabat baik anda~

Image
come and join this contest!.. contest dimana sahabat baik anda?

setiap manusia kat dunia nie, konpom adew sahabat baik @ BFF..
sahabat baik yg always stand by our side either for happiness or sadness..
macam aku jugak, aku pown adew sahabat baik..
igt korang jew nak adew?..hahaha..
her name is Nor Zakirah Binti Mohd Noor..(Oja)




Oja adalah sahabat aku sejak dari kecik lagi..sejak dari budak hingusan lg..haha..
mcm2 bnda gak kiteorg dah lalui bersama..bile flashback balik..
lawak adew,sedih adew,mcm2 adew cite kiteorg nie..
kalo buat buku, mau tebal 350 m/s pown blom tntu cukup lagi..hahaha..
the important is, kau adalah sahabat aku dunia akhirat!..
fullstop..no coma-coma..=p
miss our moment damn much!~

weird wedding~

Image
Assalammualaikum.. dear diaries,
skjp jew rasenya mase berlalu utk tahun 2010 nie..tup..tup..dh bulan 12 sudah.. new year is coming!!..cite pasal bulan 12 nie, byk bnda berlaku dlm bulan nie.. yg plg bergumbira nya budak sekolah larh..cuti lama gilee siott.. bile bdak sekolah pown cuti..musim kawen pown berduyun-duyun..kawen jamak larh katakan..hahaha.. sana sini kawen..kawen..kawen..wedding card kt umah aku tu bertimbun sudah.. smpai dh tak tahu nk gi mane satu..sbb tarikh & masa clash.. korang jgn tak tahu..laen org laen ragamnya.. igt sume pengatin ni waras kew..adew jgk yg tak waras..hahaha.. kt sini aku nk bitaw pasal perkahwinan pelik yang aku ase mmg pelik larh pown.. macam mane larh orang boley terpk nak buat kan..ish2... simpang malaikat 44, mintak2 tak jadi kat umat Islam kita..amin~
first, Menikah Dengan Arwah
Nie mmg kes cinta sampai mati..haha..Maut tidak dapat memisahkan cinta sejati..Perkara nie jadi kat Jaskiewics Magali dan Jonathan George..Couple nie ttp melangsungkan pernikah…

makna hadiah buat yang tersayang~

Image
mesti ramai di luar sana mempunyai kekasih hati kan..hadiah merupakan satu simbolik yang besar maknanya..hadiah juga dapat mengeratkan lagi hubungan cinta tersebut.. rase gembira sgt bila kekasih suka giler2 hadiah dr kite.. terharu siot!~ check it out about the meaning of present for beloved..
JAM TANGAN………
Tanda mengingatinya setiap waktu.

CINCIN………….
Tanda ikatan kasih yang abadi.

GELANG………….
Tanda mesra.

RANTAI LEHER …….
Ikatan cinta yang perlu perhatian.

SUBANG………….
Tanda penghargaan dan penghormatan.

KASUT…………..
Sentiasa mengambil berat/prihatin.

PAKAIAN/KAIN…….
Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.

PAYUNG………….
Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.

MINYAK WANGI…….
Tanda cinta.

BINGKAI GAMBAR…..
Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.

BUKU……………
Bersifat terbuka dan bertolak ansur.

BUNGA……………
Tanda perkenalan dan tanda sayang.

COKLAT ……..
Semanis cintamu.

LAGU/CD/KAD UCAPAN ………

Mengabadikan cinta.

SEJADAH & AL-QURAN ………
Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.
Love it!!~

the chomey stuff~

Image
hi diaries.. semalam ade lah hari yg sgt tak adew mood.. di tmbh plak adew manusia durjana yg telah mencuri barang gue.. lg larh aku hangin satu badan kan.. so, utk menceriakan hati yg duka lara nie.. aku pown gatai larh membeli keychain huruf-huruf tu.. aku pown tak ingt aku dh buat bpe kali keychain name-name gini.. tp disebabkan aku nie peminat tegar brg2 yg comey2 nie.. adew aku kesah brape kali dh pown aku bli.. aku ttp nak bli jgk!..




mission complete!.. aku puas hati..;D

i miss you damn much Prince Amissa~

Image
dear sayangg..




How do I,
Get through one night without you?
If I had to live without you,
What kind of life would that be?
Oh, I need....
I need you in my arms, need you to hold,
You're my world, my heart, my soul,
If you ever leave,
Baby you would take away everything good in my life,
And tell me now
How do I live without you?
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?
Without you,
There'd be no sun in my sky,
There would be no love in my life,
There'd be no world left for me.
And I,
Baby I don't know what I would do,
I'd be lost if I lost you,
If you ever leave,
Baby you would take away everything real in my life,
And tell me now,
How do I live without you?
I want to know,
How do I breathe without you?
If you ever go,
How do I ever, ever survive?
How do I, how do I, oh how do I live?
Please tell me baby,
How do I go on?
If you ever leave,
Baby you would take away everything,
I ne…

someone stolen my stuff~

Image
morning...
pagi2 lagi dh wat aku mencarut,mencaci segala mcm..wtf!
okey, the story begin yesterday..
the thief got away my stuff!..
aku mmg bengang gile arh kn..
baru kejap jew aku nmpk adew lg, then tgk sekali lg dh xdew..
padahal aku hanging the towel just infront of my room..langkah ckit dh boley capai..
bukan jauh sgt pown..
asrama ni, mmg xaman lgsg!..
i dont understand that people have ill-mannered!..
wei, blaja tinggi2, kejo kau nak mencuri jew ke?..gi mam*** larh wei!
towel is the one of that..adew lg 2 brg yg die curi..aku pown tak taw nak kate apew dh..
kang, aku geledah sekor-sekor punya blek kang,baru taw..
tggu waran geledah smpai kat aku..
aku bkn larh nk berkira sgt, mst adew yg kate..alaaa,towel + ................. jew pown..
but it meaningfull to me..towel jew pown, bkn duit?..
towel jew pon, dh tu aku nak mandi gune apew?..harapkan towel rmbut aku yg cinonit tu??..
my gosh!!!
oh my dear thief, i beg you..please return back my thing..