Skip to main content

Posts

Showing posts from May 27, 2012

goodbye May~

assalammualaikum ^_^

dear diaries,
Hye June! bukan Junaidah, Jundi, Juju, Jupiter, Juri, Joker mahupun Jujur ye kawan-kawan..-.-"
tetapi June..bulan June arh maksudnya.. :)
hari ini 1 Jun 2012..dlm sedar tak sedar dh half year of 2012..cepat nye masa berlalu..
aku pun baru sedar..dan aku masih di takuk yg lama..haha..xade perubahan mahupun peningkatan tarap hidup..
masih makan cekodok pisang, dan bukan lasagna..masih minum air kosong ja bukan minum air setarbuk! -.-"

kehidupan harian ku masih sama isnin - jumaat..gi kerja dari pagi sampai petang..sabtu half day then terus gi mengedate..ahad spend time ngan family..begitu je kehidupan aku sehari-hari*ayat nk mcm novel je
tak ke bosan tu..bosan tak bermakna aku tak bersyukur ye kawan-kawan..aku sangat bersyukur dengan kehidupan selesa aku sekarang nie..cume kene cari sesuatu aktiviti yang leh menambahkan duit poket mahupun tabung masa hadapan demi membina kehidupan yang cemeralang, gemilang & terbilang! :)

bulan May dah se…

kenangan itu~

assalammualaikum ^_^

dear diaries,

cerita yg dah lapuk berzaman baru nk kau nk ceritakn nissa oi!..hehe..
tgk tajuk arh der!..propa x propa u..dh mcm tajuk lagu..kahkah..
propa mengalah kan Double A jew kn?..xabes2 ngan bulu ekor serigala ngan kipas siling die tu..
nk wat masak ekor serigala masak rendang gamaknya..kahakah..
*ape kene mengena entry aku ngan cerita si Double A plak nie? O_o

back to main topic please.. *drum roll skit... -.-"
kenangan itu!p/s : entry bergambar xhengat dunia byk nye..so, be aware! :)
aku nk bercerita pasal kenangan gi Port Dickson bersama rakan-rakan baik ku..*ayat mcm buat karangan UPSR -.-" aku ase lama dh perginya nie..tp ttbe teringat kt diorg..and rindu kenangan tu..so, i decide utk post entry :) kteorg berenam, suppose nye berlapan..but 1 couple xdpt menghadirkan diri..padan muka hang fikry!.. : p Teluk Kemang, Port Dickson menjadi pilihan..sbb nye?..tmpt tu je yang cukup dgn budget kami nye..haha.. really enjoy that time!..terima kasih ko…

friendship~

assalammualaikum ^_^

dear diaries,
what is a friend? a friend is someone who you think you life would be different if they didn't exist,
a friend is someone who NEVER leaves you out, you are ALWAYS included when you are in them.
a friend is there for you no matter what!
"does this describe the friend?"
okey, hari ni aku nk cerita pasal kawan..ye, kawan..aku yakin semua orang dlm dunia nie mesti ada kawan..
cuma yg membezakan kawan jenis mcm mane..baik atau pun sebaliknya..
dgn kawan arh kita boley berjaya tetapi dgn kawan jgk kita boley jatuh..
kawan dlm dunia ni ada bemcm2 jenis..sama jgk sifatnya dgn manusia yg mempunyai berbagai2 ragam..
so, berhati-hati arh pilih kawan.. :) *gaya ckp mcm pakar kaunseling aku nie! :p

setiap kali mendapat environment baru, setiap itu jgk kita kene memilih kawan baru..u got what i mean?
mcm kita masuk alam tadika, first thing first mak kita akan cakap
"nanti kt sekolah, boboi akan jmpa ramai kawan, kawan ngan orang yang baik-baik …

Ifftar di Seoul Garden KL Festival City yok!

assalammualaikum ^_^

dear diaries,

hye peeps!..fuhh..setelah sekian lama.. -.-"
mmg dh berbulan tak jenguk blog..sedih aku tgk blog usang aku nie terbiar begitu sahaja..
nasib saja blog bukan orang, kalau orang mgkn telah mati di mamah usia! : p

setelah sekian lama x updates ttbe arini update pasal makanan..apakah?..haha..
kerja aku nie mmg makan jew arh kn..bak kate orang hidup cuma sekali, hidup untuk makan!
apa-apa pon boley arh nissa oi!..janji perut kenyang..ye dok? :)

Kiteorg nie tak pernah makan kt sini.. ni arh pestime nk makan nye pong!..motip?
motip nye ialah keterujaan ttbe nk makan ala-ala korean yg xberapa sgtt arh tu kn..
plus celebrate anniversary kteorg 3 tahun 7 bulan..amin :)


kononnya rajin arh kn nk updates blog..pic pown amek kt instagram jew..kahkah!..
tok pricing Seoul Garden nie, sila rujuk sini http://www.seoulgarden.com.my/pricing02.php
maaf, gambar makanan xade byk..sibuk makan, mane sempat nk snap picture..
overall kt Seoul Garden nie not bad arh makana…