Posts

Showing posts from December 4, 2011

miss my student life~

assalammualaikum ^_^

dear diaries,
hye uols! my days berjalan dgn lancar for this week..Alhamdullilah.
aku dah makin selesa ngan kerja baru aku, walaupown terlalu byk lagi aku kene blaja mengenai architectural sebenarnya. tp aku akan belajar dan juga berusaha utk menambahkan ilmu pengetahun..oit, apew kew skema sgt ayat kau ni nissa oii..
mmg betul org kte, life mase student adalah lebih bagus dr masa kerja..
mmg btol kerja itu dpt duit tp, life limit kt situ jew..
hari-hari wat kerja sama dan juga jumpa orgg yg sama..
tak sama langsung ngan study dulu..kemain melonjak gumbira bile lecturer batalkan kelas..
bukan main exsited kemain kalo dapat lepak2 tanpa belajar..tp pening kepala kalo adew quiz,test dan sebagainya..tp bnda tu best sbbnye, walaupown kite study..hari2 kite stuy bnda yg laen dan jumpa lecturer dan juga orgg yg berbeza setiap hari dan masa..the best part is, kalo nak duit..call jew kt abah..
''bah, duit sa abes..bank in kan kay'' and abh ckp ''ok…

what i'm going to do~

assalammualaikum ^_^

dear diaries,
hye, setelah sekian lama bru ni aku sempat updates blog.
tak tahu kemana hilangnye mood nk berblog semenjak dua nie..sadis =.=
skrg nie, aku dh masuk kt tmpt kerja baru, dulu kt tmpt kerja lama
aku penat bercakap almaklum arh kerja call center kn, so everyday kene layan ragam cust.
tapi time tu aku happy, sbb adew kawan dan juga suasana kerja yang agk happening. cume kerja tu jew yg
tak berapa kena ngan jiwa aku..
yelah aku amek mekanial engineering ttbe masuk call center. mcm sayang plak bnda yg aku blaja selama nie
tak di applikasikan kt kerja kan.
so, watamat sudah cerita kerja lama, so skrg aku kt tmpt kerja baru..
sebuah company construction architecture (interior design)
actually, aku mmg minat AutoCad dr blaja lagi.
suke gilak ngan drawing2 nie tp dulu aku hanya blaja basic and lebih kepada mechanical drawing.
and now, aku masuk company nie yg skop die hanya tok interior design architecture jew.
kerja aku hanya draw pelan dan duduk dediam kt m…