Skip to main content

Colour Theme Of Amissa Wedding :)

assalammualaikum ^_^

dear diaries,

Tik tok tik tok, masa cepat sangat berlalu. Contoh nya bulan October ni ha, baru je rasa 1st Oct now dah 10th Oct. Nak masuk middle of October then November.. Arghh..kalau setiap kali fikir pasal tarikh2 ni leh buat pening kepala tahu.. Iols cuak gilerrr -.-"

A lot of preparation still tak berapa siap lagi, hari makin dekat..Kerja kt office plak sentiasa nya banyak. Berdoa sangat hope everything goes well :)
So, today nak share our wedding theme. ngeeee :D
Every event harus larh wajib mesti ada tema kan. And secara jujurnya nak pilih tema warna ni pun buat kepala pening sebab tak tahu nak pilih warna apa. Punya arh kemain banyak warna dalam dunia ni, dan dan nak pilih warna untuk wedding sendiri boleh xtahu nak pilih. Confius actually, semua warna nak. Kahkah..

After di timbang kati, berat kilo, kiri kanan atas bawah segala nya so we decided to choose :  (drum roll) 


Coral Peach + Green Turqoise + White 


this is the one, PERFECT!

beautiful

Exactly like what I imagine

Cantik sangat :))
Simple but nice
another sample
colour scheme
what I dream of



P/s : Semua gambar adalah ihsan dari GOOGLE :)

Basically, macam ni larh yang di rancang. Tapi tetap ingat, apa yang di rancang, tetap di tentukan oleh- Nya.
InsyaAllah, apa yang di rancang ni, di permudahkan segala urusan nya. Kita try arh kan ikut secantik dan sepadan mungkin seperti gambar-gambar ni.. nak ikut segala nya 100% kang tak mampu. Tak dapat den nak menolong eh. Kang elok-elok semua in order, sekali sebab nak ikut 100% punya pasal habis segala budget lari..Harus berpijak dibumi yang nyata ye kawan-kawan. Aku ni bukan berduit punggg..heeee :)
Tapi, impian tetap kena ada, tak dapat 100% , 99% pon jadi arh..kahkahkah..tak ada larh..joking je..ngeee :')

Aku rasa all the biggest preparation, semua dah nak setel. Now, tengah bertungkus lumus siapkan dulang hantaran & bunga telur. Ha, bunga telur pun iols buat sendiri tahu. Jimat-jimat.. ngeeee :)
Nasib ada akak aku yang banyak menolong nak setel kan semua. tangan dia seni sikit. tangan aku ni keras kematu. tak ada seni langsung. takat tolong-tolong tu boleh arh.. yang penting semua di buat sendiri dari hati yang tulus ikhlas murni dari kami. haha.

Really hope, Allah ease all my way. Amin~

terima kasih sudi bace. have a nice day. (:

Comments

Popular posts from this blog

Melaka punya cerita :) #throwback

assalammualaikum ^_^

dear diaries,

Ye, bertemu lagi kita.. *ceh mcm rancangan masak-masak je intro pon* haha.. So, ni nissa nak story sikit pasal pergi Melaka time raya hari itu. okey fine, mmg tahu raya dah lama dah habis, -.-" nak masuk raya haji dah pun but ske jugak nak updates. hikhik..before ni tak menyempat nak updates blog. Iols iz busy..tapi pikir balik nanti ble anak cucu dh besar, diorg boleh bace kan..just for memory..jangan diorang nak hack sudah..hahaha.. *berangan okeh*

Back to story, we are decided to go short family trip after seminggu raya. Motip and tujuan utama nak gi sana, just jalan-jalan, mkn and just nak pi relax. Selama hidup ni, setiap kali pergi Melaka tak pernah nya puas. hahah..banyak kali pergi pun, tetap best di hati ku..I'm just love Melacca!
17 August - 18 August 2013 -kami sekeluarga menginap di sana..Genap sebulan arh dari tarikh hari ini.. ngeee :)

So, basically entry ini akan ada banyak gambar. Beware to scroll your mouse..hikhik..

Masa mu…

Rawatan Sedut Kahak for my lil Princess #BabyDH

assalammualaikum ^_^

dear diaries,

Dzandra Humaira dah hampir seminggu diserang Selesema & Batuk. Sampai demam2 dek kerana batuk. Kesian tgk baby kena selesama & batuk ni. Kita yg dewasa ni pun tak selesa apatah lagi baby kan. T______T

Aku tak sampai hati betul tgk anak sakit. Risau je sepanjang masa. Mak mana yg tak risau kan tgk anak tak sihat. Maira asyik nak melekap je. Muka pun moody je, tak nak senyum langsung. Sian anak mummy ye.

Kat rumah pun kami suami isteri ada buat rawatan steam dgn teknik percussion hampir setiap hari, pagi & malam. Ada arh keluar hingus kahak, tapi still ada lagi tinggal and dapat dengar dekat dada Maira time dia tidur.

So semalam, kami decide nak pergi klinik utk buat Rawatan Sedut Kahak. Tak tahan dah nak tgk dia malam tak lena tidur. After googling and tanya pendapat org. Kami pergi buat rawatan ni kat Klinik Wangsa @ Dr Nadir Khan. Korang try google and search nama doctor ni, kemain famous habis dia dengan rawatan yg dia provide tu.

Klin…

Experience for our precious - AmissaJR #BabyDH

Assalammualaikum ^_^

Tak tahu dari mana nak mula..hehe..

Alhamdulillah, aku tengah berbadan dua dan usia kandungan sekarang nak masuk 32 minggu. Aktiviti si kecil sekarang ni aktif menendang dalam perut aku ni. Tak dapat aku gambarkan perasaan tu macam mana, rasa bahagia sangat! :) Mungkin ini yang di rasai oleh mak aku bila mengandungkan aku 25 tahun yang lalu. Thanks Ma :)

Lain orang lain pengalaman masa pregnant ni. Ada yang senang je, tetibe mengandung, senang je pula beranak, Tapi dalam kes aku ni, mungkin boleh di kategori kan dalam kes a lil bit susah sikit. Ada sedikit dugaan sepanjang tempoh pregnant ni. Alhamullilah, Allah masih sayang kan kami suami isteri kerana di berikan dugaan yang membuatkan kami lebih mendekatiNya.

Lepas lalui miscarriage masa pregnancy yang pertama dulu, jujur aku kata kan aku trauma. Ye, trauma!. Aku ni pula jenis over thinking sometimes, takut, cuak, cemas semua ada. Rezeki Allah nak bagi, tak lama kehilangan yang pertama, dalam 5 bulan kami dapat …